Launch 2de eindejaarseditie - AVA!

Launch 2de eindejaarseditie - AVA!

wrapAsmile & AVA kleuren de feestdagen met ecologisch en solidair inpakpapier, ten voordele van kwetsbare kinderen in Vlaanderen

In Vlaanderen wordt 14% van de kinderen geboren in een kansarm gezin. De eindejaarsperiode is voor hen vaak een extra moeilijke periode. Daar wilden enkele jonge ondernemers iets aan doen. Samen richtten ze wrapAsmile op, een vzw die ecologisch inpakpapier ontworpen voor én door kwetsbare kinderen ontwikkelt en verkoopt. De opbrengst wordt gebruikt om deze kinderen tijdens de eindejaarsperiode een hart onder de riem steken met cadeautjes en leuke activiteiten. Het overige deel van de opbrengst gaat naar lokale vzw’s die rond hetzelfde thema werken.

Om het inpakpapier te ontwerpen, klopte wrapAsmile voor het tweede jaar op rij aan bij de kinderen van Ruyskensveld – Campus Erembodegem in Aalst, een vzw die kwetsbare kinderen helpt door bijzondere jeugdzorg aan te bieden. Ruim 25 enthousiaste kinderen gingen met waskrijtjes aan de slag. Samen maakten ze maar liefst 60 kleine en grotere tekeningen. Alles mocht, zolang het maar binnen het Kerst-thema paste. De kunstwerkjes van de kinderen werden samengebracht in een uniek eindejaarsmotief dat vervolgens gedrukt werd op ecologisch papier.

  

“We vonden dit meteen een warm en creatief idee. We zijn dan ook heel blij dat onze kinderen de tekeningen voor dit ecologische en solidaire inpakpapier mochten maken”, zegt Lieven Van Langenhoven, coördinator van Ruyskensveld.

Ook Fay Van Weddingen, CEO van AVA, was onmiddellijk enthousiast: “AVA is er trots op wrapAsmile te steunen. Samen vrolijken we de wereld een beetje op en toveren we een glimlach op het gezicht van ieder kind.” 

 

wrapAsmile is een kleine organisatie maar dat wil niet zeggen dat ze geen grootse plannen hebben. De oprichters willen met dit project iets moois en langdurig opbouwen: “Inpakpapier is vandaag een wegwerpproduct. Hoe geweldig is het om dat om te toveren tot een ecologisch alternatief waarmee we ook nog eens kwetsbare kinderen steunen?”.

Tover met ons mee en koop vanaf vandaag je wrapAsmile rollen via onze webshop, in één van de 33 AVA-winkels in Vlaanderen, of via de AVA webshop!

---

Beeldmateriaal kan je hier downloaden.

Voor eventuele samenwerkingen of aanvragen: info@wrapasmile.be