Persbericht - Launch wrapAsmile!

Persbericht - Launch wrapAsmile!

Met het ecologisch inpakpapier van wrapAsmile tover je deze feestdagen een glimlach op het gezicht van kwetsbare kinderen in Vlaanderen.

30/11/2022 - wrapAsmile, een vzw opgericht door enkele jonge ondernemers, lanceert vandaag de allereerste eindejaarseditie van hun ecologisch inpakpapier, bedrukt met tekeningen van kwetsbare kinderen in Vlaanderen.

14% van de kinderen in Vlaanderen worden geboren in een kansarm gezin. “Waar weinig licht voor hen schijnt, is de eindejaarsperiode vaak nog donkerder. Daarom wilt wrapAsmile een glimlach toveren op het gezicht van deze kwetsbare kinderen. Door jaarlijks ecologisch inpakpapier te ontwikkelen en te verkopen, wil wrapAsmile kwetsbare kinderen in Vlaanderen een hart onder de riem steken met cadeau’s & fijne activiteiten. Ook wordt een deel van de opbrengst gedoneerd aan lokale vzw’s met eenzelfde doel”, aldus de oprichters van wrapAsmile vzw. 

  

Het ecologisch inpakpapier is voor deze eerste eindejaarseditie gemaakt in samenwerking met de kinderen van Ruyskensveld – Campus Erembodegem in Aalst. Deze vzw helpt kwetsbare kinderen door bijzondere jeugdzorg aan te bieden. Meer dan 25 enthousiaste kinderen hebben 60 kunstwerkjes met waskrijt gemaakt. Alles mocht, zolang het Kerst-thema primeerde. Coördinator Lieven Van Langenhoven: “Wat een creatief en warm idee dat je met tekeningen inpakpapier kan maken! Wij zijn super blij dat onze kinderen hieraan mogen deelnemen, zeker in deze moeilijke tijden.” ​ 

Op basis van deze tekeningen heeft wrapAsmile samen met hun drukpartner Rotolux een eindejaars motief gemaakt. “Intens en uitdagend om alle tekeningen te omvatten in één mooi geheel, maar we zijn uiterst trots op het eindresultaat!” – Benjamin Praet, CEO Rotolux.

Als kers op de taart, zal er ook bij elk verzonden pakket samen met fulfillment partner Webship een boom worden geplant.

 

Naast de enthousiaste partners, kan wrapAsmile ook rekenen op de steun van Stephanie Planckaert. “Er is niks zo puur als de lach van een kindergezicht. Toen ik de vraag kreeg om dit prachtig project te ondersteunen, twijfelde ik geen moment. Elk kind verdient een pakje. Ik hoop dan ook dat iedereen die graag cadeautjes geeft, resoluut voor het inpakpapier van wrapAsmile kiest. Je cadeautjes worden mooi ingepakt én ze toveren een lach op een kindergezicht. Dat is, wat mij betreft, het allermooiste dat er bestaat!

“wrapAsmile start klein, maar wilt inzetten op het uitbouwen van iets moois en langdurig. Inpakpapier is vandaag de dag zo’n wegwerp product, waarom zorgen we er niet samen voor om een glimlach op het gezicht van een kwetsbaar kind te toveren met ecologisch inpakpapier?”, aldus de oprichters.

Geef samen met ons kwetsbare kinderen een warme eindejaarsperiode & bestel je inpakpapier online via: www.wrapasmile.be

---

Beeldmateriaal kan je hier terugvinden.

Voor eventuele samenwerkingen of aanvragen: info@wrapasmile.be